Interneten elérhető a tatai múzeum képeslapgyűjteménye

Tata vára, háttérben a Vértes-hegységgel, Forrás: kepeslap.kunymuzeum.hu

A tatai Kuny Domokos Múzeum elérhetővé tette megyei képeslap gyűjteményét az interneten, az online felületen ezernél több régi fotográfiát tekinthetnek meg az érdeklődők - közölte az intézmény igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-vel.

Schmidtmayer Richárd tájékoztatása szerint a kepeslap.kunymuzeum.hu oldal térképes alkalmazással is rendelkezik, így a korabeli tájképek, utcák, épületek összehasonlíthatóak a jelenlegi utcaképpel. A máig megmaradt viszonyítási pontoknak köszönhetően virtuális városnézésre nyílik lehetőség, sok évtizeddel visszaugorva az időben - tette hozzá.
A gyűjtemény gerincét a tatai képeslapok adják, emellett számos kép található Tatabányáról, Komáromról és Esztergomról, illetve a megye kisebb falvairól, de Várgesztesről sajnos még nem.

A látogató a település, a készítés ideje és más paraméterek megadásával váloghathat a régi fotográfiák között. Az online katalógus tartalmazza többek között a készítés és a kiadás helyét, idejét, valamint postára adás helyét, illetve idejét.

Az egyik 1900-as, 1910-es években keltezett, Komárom vármegye térképét ábrázoló képeslapon feltüntetik a Gesztesi járást.

Forrás: kepeslap.kunymuzeum.hu
A Gesztes.hu-n amúgy itt találhatók képeslapok Várgesztesről. 

Forrás: MTI/Gesztes.hu