Elkészült Magyarország legteljesebb címeradatbázisa

Több éven át tartó munkával elkészült Magyarország legteljesebb és legpontosabb címeradatbázisa, amely az ország 19 megyéjének és 3046 településének címere mellett a történelmi Magyarország valamennyi királyi, állami és vármegyei jelképét is bemutatja, szöveges magyarázattal kiegészítve – írja az MTI.
Az adatbázisban Várgesztes címere is szerepel.

A honlapot egy programozókból és designerekből álló kreatív csapat, a Design & System készítette anyagi támogatás nélkül. Az elindítását több éven át tartó gyűjtés és feldolgozás előzte meg – mondta a társaságot képviselő Antal Judit. Az ötletet az adta, hogy a közreműködők az elsődleges munkájuk során számos esetben dolgozták fel települések címerét is, ezt szerették volna egy könnyen használható, kereshető adatbázisba rendezni.
A teljes adatbázishoz polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók bocsátották rendelkezésre a településeik címereit és a leírásokhoz felhasznált dokumentumokat. Mindezek alapján Somogyi András grafikus segítségével készítették el több száz magyar címer reprodukcióját.
Az adatbázis a 19 jelenlegi magyar megye és a 3046 település címerén kívül a 71 történelmi vármegye jelképét is tartalmazza, emellett 27 mai településrész címerét is bemutatja. Magyarország 3153 települése közül 107 községnek nem ismert, vagyis valószínűleg nincs címere, a honlap készítői ezért azt is vállalták, hogy ellenszolgáltatás nélkül elkészítik a hiányzó jelképet, a címertanban jártas heraldikai szakember bevonásával.
Forrás: Index.hu