Google-térképen a buszmenetrend


A regionális Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. helyközi autóbusz menetrendje a Google Maps felületén is elérhető Volán Egyesülés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával - adta hírül a Járműipar.hu.

Az adatok tartalmazzák a teljes hazai helyközi autóbuszok közel 30 ezer kilométeres úthálózatát, 
a több mint 40 ezer megállóhelyet – köztük a Várgesztes, iskola és a Várgesztes, Villapark megállóhelyeket is – és a naponta több mint 40 ezer járatot. 
A féléves fejlesztés eredményeként a Google Maps térképes megjelenítésével tervezhetővé vált a települések közötti autóbuszos utazás átszállásos kapcsolatokkal a vasút és a felületen megjelenő helyi szolgáltatók járataival is.A Google Maps felülete eltérő módon kezeli a megállóhelyek települési közigazgatási határon kívüli elhelyezkedését, illetve a kerülő-, valamint az olyan útvonalakat is teljesítő járatokat, melyek egy vonalra felfűznek olyan településeket is, amelyek nem egy útvonalon fekszenek, ezért a keresési eredmény pontatlan lehet. Erre tekintettel célszerű a Google Transit felületén kapott eredményt a www.menetrendek.hu oldalon találtakkal összevetni.

A menetrendek elektronikus felületen történő újabb publikálása 
a közösségi közlekedés vonzóbbá tételét hivatott szolgálni 
az egyéni közlekedési formát választók számára is.

A Várgesztes–Tatabánya buszmenetrend a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján itt érhető el.