Január 12-ig szabadon hozzáférhető a Valahol Európában teljes körűen felújított változata és a restaurálásról készített werkfilm

Január 12-éig 60 filmjét teszi szabadon hozzáférhetővé a Filmarchívum azzal a céllal, hogy a közönség megismerhesse a filmtörténet klasszikusait és ritkaságait, valamint betekintést nyerjen az intézmény munkájába, a magyar filmtörténet korszakaiba.
Az év eleje óta a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatóságaként működő, 1957-ben alapított Filmarchívum igazi filmcsemegékkel zárja a jubileumi évet: a válogatásba felújított klasszikusok mellett ritkán vagy soha nem látható különlegességek is bekerültek.
Az idén 100 éve született Fábri Zoltán számos teljes körűen felújított alkotása is elérhető lesz január közepéig szabadon, ahogy 
a háború utáni magyar filmgyártás első világsikere, az épp 70 éve forgatott Valahol Európában is, amelyet részben Várgesztesen forgattak. 
A magyar filmtörténet több évtizedes múltjában való bolyongást az Archívum filmtörténészei által írt szöveges ajánlók segítik. A filmeket közvetlenül a www.filmarchiv.hu oldalról lehet elérni. (MTI)

A Valahol Európában teljes körűen felújított változata:

Valahol Európában (Radványi Géza, 1947) from Magyar Nemzeti Filmarchívum on Vimeo.

Valahol Európában restaurálásról készített werkfilm:

Werkfilm a Valahol Európában restaurálásáról (2017) from Magyar Nemzeti Filmarchívum on Vimeo.