Vadkenderültetvény a falu határában

Várgesztes határában találtak rá a tatabányai nyomozók a kiterjedt vadkenderültetvényre - adta hírül a police.hu. A rendőrök egy falopás kapcsán jutottak el a faházig, ahol jelentős mennyiségű cannabist, magoktól a kifejlett, „szüretelésre” alkalmas növényig, foglaltak le. Az „ültetvényest” elfogták és őrizetbe vették.


Falopás miatt tett feljelentést egy várgesztesi erdész, így bukott le a drogtermesztő. A rendőröknek olyan információ jutott a birtokukba, hogy a fatolvaj egy a falu határában lévő tanya tulajdonosa lehet, ezért elsőként őt ellenőrizték. A kis faházhoz mentek, melynek udvarán egy nagy értékű gépjármű parkolt. A környékbeliek elmondása szerint tulajdonosa naponta látogatta a házikót, ugyanakkor a kisház állapotán nem látszott a mindennapos törődés. A nyomozók már ekkor tudták, hogy nem fatolvajt kell itt keresni.
A házkutatás során a házban és az ahhoz tartozó két pincében jelentős mennyiségű cannabist találtak a rendőrök. Közel 400 tő vadkendert foglaltak le a palántától a kifejlett növényig. A házban található hűtőszekrényben az utánpótlás is biztosított volt. 
Egy dobozkában több maréknyi mag várta, hogy elültessék – közölte Léber Gabriella a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tűzhely sem volt üres. Közel 1 kg-nyi szárított, fogyasztásra alkalmas „fű” került elő. A kábítószer-termesztéssel a ház tulajdonosát, egy 50 éves tatabányai férfit gyanúsít a Rendőrség.


2012.01.19. csütörtök 15:15