Várgesztes népessége 1870 és 2011 között

Várgesztes állandó népessége 572 fő volt a 2011-es népszámlálás adati szerint. A lakónépesség 549 fő volt. A község területe 1205 hektár, így az állandó népességből számolt népsűrűség 47,5 fő egy négyzetkilométerre, a lakónépességből számolt népsűrűség 45,6 fő egy négyzetkilométerre vonatkozóan.

Az 1870-es népszámlálás adatai szerint a település összes népessége 339 fő volt. Azóta így változott a népesség:1870-től 1960-ig a jelenlévő összes népességet, 1970-től 2011-ig az állandó népességet mutatja a diagram és a számsor.


KSH-definíciók:
Állandó népesség: az adott területen lakóhellyel rendelkező személyek száma.
Jelenlévő népesség: az eszmei időpontban az adott közigazgatási egységben tartózkodott személyek száma. Ez a népesség nem tartalmazza az eszmei időpontban külföldön élő (tartózkodó) magyar állampolgárokat, tartalmazza viszont (a diplomáciai testületek tagjai kivételével) az eszmei időpontban az országban tartózkodó külföldi polgári személyeket.
Lakónépesség: az adott területen lakóhellyel rendelkező, de másutt tartózkodási hellyel nem rendelkező személyek, valamint az ugyanezen a területen tartózkodási hellyel rendelkező személyek együttes száma.
Népsűrűség: az adott terület 1 km2-ére jutó lakosok száma.


Adatok forrása: KSH (Központi Statisztikai Hivatal)
A diagram a Chartle.net oldalon készült.