Lezárás: ezen a hétvégén csak Várgesztes lakói, azok hozzátartozói és hivatalos szolgáltatók mehetnek be a faluba - kemma.hu

Komárom-Esztergom megye több településén korlátozták a közterület-használatot a járványveszély miatt a kijárási korlátozás szigorításával, többek között Várgesztesen is. 
Várgesztes külön útvonalat jelölt ki azoknak, akik a településre akarnak menni kirándulni, bár már második hete kéri a falu őket arra, hogy most inkább ne Gesztest válasszák úti célul. 
Ahogy Rising Károlyné polgármester fogalmazott, ahhoz, hogy a külterületi utakat használják a turisták akár 
a vár vagy a Kőszikla eléréshez, segítséget is nyújtanak az önkéntesek, illetve táblákkal jelölik ki az ösvényeket. 
Kérik, hogy ezekről ne is térjenek le. Egyébként pedig ne a faluban próbáljanak parkolni, ha már kirándulni érkeznek, ezért a településen kívüli parkolóból ezt gyalogszerrel tegyék meg a kijelölt földutakon, a községet megkerülve.
A legfontosabb: április 10-től, a hosszú hétvégén csak Várgesztes lakói, azok hozzátartozói és hivatalos szolgáltatók mehetnek be a faluba. 
A belterületi utakat is csak olyan járművel lehet használni, amelyeknek ő tulajdonosaik, üzembentartóik, jogszerű használóik. A korlátozás nem vonatkozik a közfeladatot és közszolgáltatást ellátó szervek üzemeltetésében lévő gépjárművekre, az áruszállító járművekre, az önkormányzattal alkalmazásban állók által használt járművekre, valamint a polgármester által kiadott egyedi engedéllyel rendelkezőkre. 
Egyedi engedély kizárólag közérdekből adható ki. Gesztes előtt polgárőrök – és ha szükséges, rendőrök – ellenőrzik az érkezők kilétét.




Forrás: kemma.hu Települések zártak be teljesen a járvány miatt című cikke.