Május 11-én lesz a Vértes Maraton a Mountainbike Challenge-ben

Jelentős változtatásokkal és hét versennyel várja a hegyikerékpárosokat harmadik szezonjában a Mountainbike Challenge elnevezésű sorozat.
    Az idei év legfőbb céljának az események egységesítését és további erősítését tűzték ki, a módosításokkal pedig elsősorban a versenyzők érdekeit akarják szolgálni.
    "A tavalyihoz képest kevesebb eseménnyel vágunk neki az újabb szezonnak, ugyanis szervezési bizonytalanságok miatt a Kürtős Kupa és a Hillclimb kikerül a sorozatból" - idézte a közlemény Danó Pétert, az egyik szervezőt.


    A változtatások között szerepel a közös előnevezés, az összehangolt nevezési díjak bevezetése, továbbá egységesítik a korosztályok besorolását is. A szervezők közös értékelési rendszert is előírnak, a résztvevők pontokat kapnak az egyes versenyeken indulásukért és teljesítményükért, így a sorozat végén összetett értékelésre is sor kerül majd.
    A sorozat május 11-én a várgesztesi Vértes Maratonnal kezdődik, ezt követően május 18-án a Szentendre Citycrossra, június 22-én a Vértesboglári MTB Piknikre, június 29-én az Erdőbénye Drótszamár Fesztiválra, július 20-án a Gerecse Maratonra, augusztus 10-én pedig a MOFÉM Underworld Kupára kerül sor, záróeseményként pedig szeptember 21-én a Bölcske Maratont rendezik meg.
    A versenyzők a www.mountainbikechallenge.hu oldalon minden fontos információt megtalálnak a sorozatról.